Balanços, fons de maniobra. Blog d'opinió personal sobre temes d'economia i empresa

més marge!   + %

Análisis de balances: Analitzi els balanços de la seva empresa
Ofertas en moviles

Anal intruder  28/08/04     


Disculpin-me per aquests títols tant de màrqueting benettonià ( de Benetton ) que poso amb l'objecte de cridar-los l'atenció donat el quasi nul interés dels continguts que aqui els exposo.

De tota manera en aquest cas aquestes paraules ( que suposo que devia veure per primera vegada en algun prospecte de supositoris a Manchester..., o potser era a Andorra que ara que me'n recordo a Manchester no hi estat mai ) són les que em van venir a la ment per aquelles laberíntiques associacions d'idees freudianes quan, en un d'aquells actes que una persona nadiua no ha de fer mai , vaig cometre la temeritat de pendrem una cervessa ben digna però ni d'importació ni hosties ( amb perdó ) al migdia en una terrassa de l'inclit port olimpic de Barcelona i a l'hora de pagar el justipreu (ay!) que em van demanar va ésser de 3,1€ que en pessetes d'aquelles serien 516 ptes i és aqui on el meu cervell reptilià i els altres que em quedin va tenir la sensació que me l'havien clavat i per la meva ment van desfilar un conjunt finit d'expressions com la del títol i com aquella que proferí un insigne caballer espanyol: "¡viva Honduras!" més que res per l'"hondo" que me la clavaven.

La terrassa en qüestió era la de la gelateria cafeteria Farggi. Si me'n recordo bé l'empresa Farggi sortia en un cas de l'Iese, no sé però igual amb aquests preus hi torna a sortir en un futur, ja ho veurem. Per cert, si em permeten un incís i si no també, si en els cassos de la HBS ( Harvard Bussiness School ) al costat del simbol del copy right hi diu "The Harvard's College Chairman and fellows", en els de l'Iese hi hauria de dir alguna cosa com "El Presidente del Iese y sus coleguitas", no?, igual no, no sé.

Per no fer mes cometaris inadequats farem un càlcul, si suposem un preu de compra de 0,33€, fem el càlcul del marge brut:

Mg = ( Pv - Pc ) / Pv ; Mg = ( 3,1 - 0,33 ) / 3,1 = 0,89

Per tant un marge del 89%, felicitats!.

Bé, que tinguin sort i no els la clavin com a aquest humil servidor, igual estic massa sensible i m'ho sembla.








Arriba Espanya!   23/08/04     


Efectivament, Espanya sencera arriba per vacances a la "ciudad de vacaciones" Marina d'Or. Diuen que dóna la sensació que hi ha tants hispànics autòctons que fins i tot hom es pot sentir una mica l' extranger i tot, no sé si m'entenen. També diuen que el montatge en si impressiona per la quantitat d'apartaments i els complexes hotelers lúdico termals i tal ( i tal ) que envolten al visitant.

Al seu web, el Grupo Marina d'Or diu que es dediquen a hostaleria i turisme, salud i bellesa, promoció i construcció. Sense pagar, només he trobat informació de les empreses GRUPO MARINA D'OR SIMCAV SA ( una Simcav i tot! ) a Madrid i a Castelló MARINA D'OR SERVICIOS DE PLAYA SL ( aquests no sé que deuen fer igual són els que vénen els cocos ) , SEGURIDAD PRIVADA MARINA D'OR SL ( de fet ja necessiten com una policia pròpia perquè allò és un món per si sol ) i MARINA D'OR-LOGER SA ( CNAE 55231 / Apartaments turísitics ) la qual sembla la principal empresa del grup o almenys és la única de la qual he trobat dades econòmiques que van del 1999 al 2001 i en aquets exercicis la xifra de negocis va passar de 14,1 a 18,7 milions d'€ i el resultat d'explotació va empitjorar des dels 6,2 als 3,7 miilons d'€ tot i que gràcies als resultats financers i els extraordinaris els resultats després d'impostos van passar de 3,8 a 11,6 milions. Del balanç molt resumit que tinc destacaria que el fons de maniobra passa de 9 a 0,9 milions ( como lo oyes, Antonia ).

Pensin, que el municipi d'Orpesa on estiuejava ( per lliure elecció, s'enten, jo crec que ell hagués dit: "Oropesa ") l'ex estadista Sr.Aznar López ( que diria el Dr.Estapé ) no és només la inclita "ciudad de vacaciones" amb la que comparteix però una generació d'edificis d'apartaments espectacular ( quasi neoplàsica ), com a curiositat podria citar al casc antic, a la ciutat dels antiquaris el Museo del Naipe iniciativa privada i de les quals n'hi ha poques al món i que al setembre tancaran per fer un parèntesi i reflexionar a veure si el poden seguir mantenint amb els ingressos que ténen. Sembla que a Orpesa no tot és tant d'or com Marin@ d'Or.








Éssers fantàstics 06/08/04     


Com d'altra banda era d'esperar, l'arbre de la Memòria Econòmica de Catalunya del 2003 que vaig tallar en el bosc de les cambres, comença a donar-me els seus fruits que encara que siguin confitats ja que són de l'any passat deixen un regust que ens pot ajudar a veure com poden ésser collites futures ( bé almenys això diria un expert,... o un xaman?). Ja sé que això dels fruits no té res a veure amb amb el tema que exposaré però com que és estiu ,si més no, refresca.

He vist a l'estudi monogràfic dels sistema bancari a Catalunya unes dades curioses sobre l'evolució de la composició de balanç de les Caixes catalanes, aviso ja d'entrada que al contrari de la resta de pobres mortals físics i jurídics per a les entitats financeres, que són uns éssers fantàstics amb molts poders i apoderats, un préstec és un actiu i un depòsit és un passiu, quedi dit com a curiositat entomològica del sistema financer.

Bé, si anem per feina , l'actiu ( allò que ténen ) estava format el 1990 per un 37,63 de deute de l'estat i un 36,12 de crèdits sobre clients i el 2003 els % havien passat al 4,69% ! el deute de l'estat i al 67,21% !! els crèdits sobre clients, en canvi al passiu ( allò que deuen ) les provisions ( quantitats que es doten, per si algun client no paga, etc ) havien passat del 3,72% al 0,48%.

Això què vol dir? , doncs crec que pel que fa a les provisions, les caixes han empitjorat la seva capacitat de fer front a possibles insolvències ( que no les paguin ) dels seus clients, tot i que segurament això és degut a la baixada dels index de morositat en general encara que això no vol dir que no puguin tornar a pujar, és clar.

Pel que fa a l'actiu vol dir, també crec, que el que tenien ho tenien en títols de l'estat , les hi devia l'estat, i ara les hi deuen els clients. Hi ha qui diria que l'estat és més bon pagador que els clients en general i que per tant l'actiu actual seria menys sòlid.

Bé nens i nenes, doncs aneu amb compte que si us fan guardians eterns d'un grial i l'heu de guardar en el ben mig del bosc de les cambres i penseu que el grial està sa i estalvi ( bé, si és un grial només estalvi ) perquè el teniu dins d'una caixa de pedra pensant que la caixa és prou segura doncs igual no és tan segura i és de cartro-pedra o de porespan.

De tota manera nens i nenes, per a que no tingueu malsons, que sapigueu que aquets éssers fantàstics i quasi mitològics que són les caixes són molt inteligents ( d' "Intel" perquè ténen molts ordinadors per pensar-s'ho tot) i a banda que l'autoritat monetària ( el que seria com la fada de les caixes, que les renya si fan coses malament ) vetlla per a que siguin solvents, ténen garantits tres quartes parts dels seus crèdits a clients amb garantia real ( o sigui que si no pagues t'embarguen el pis, el local o el castell ) per tant la caixa és més de pedra ( o de ciment ) que mai, no patiu.








Suquet de peix 02/08/04     


El dijous passat en una llotja a la vora del mar em van donar un peix , encara que congelat perquè és de l'any passat però de molta qualitat, del qual espero poder fer-ne més d'un suquet.

El peix en qüestió era la Memòria Econòmica de Catalunya del 2003 el·laborada per les Cambres de Comerç Indústria i Navegació de Catalunya, jo suposo que tractant-se d'un peix en l'el.laboració hi deu intervenir més la vessant de navegació, ara que igual no, ves a saber com funcionen aquestes coses.

Peixos a banda ( igual el podria utilitzar per fer algun arrós a banda, no sé ja ho pensaré ) a l'acte hi van intervenir els insignes professors Antoni Argandoña , que va fer una descripció de l'economia al 2003 i les perspectives per el 2004, i Francesc Solé Parellada que es va centrar més en la descripció de la memòria. També hi va intervenir el conseller d'Economia i Finances, Hble. Sr. Antoni Castells i Oliveres i una de les qüestions que va esmentar va ésser l'assumpte de l'euroregió ( a la memòria hi ha un estudi monogràfic sobre l'eix del mediterrani, "oju!" he dit "eix" no "peix" ) de la qual va explicar que no es tracta de ressucitar l'antiga corona d'Aragó sino de crear un pol ( o pool? ) d'àmbit econòmic per a poder tenir un pes especific a Europa cosa que els diferents components d'aquesta euroregió no podrien fer per si sols en l'actual i futur entorn econòmic europeu.

Doncs queda dit, a mi el que em va quedar més si ho recordo bé va ésser que el professor Argandoña va dir que tot i que la situació econòmica era bona es notava una certa pèrdua d'optimisme en els agents que la conformen. Proposo que per a tornar a guanyar optimisme ens obsequiem de tant en tant amb una bona dosi de rap, suquet de peix , marisc o el que convingui o si més no amb una bona paella a peu de la platja de Blanes , for exemple, que això si que anima.








Inici weblog
Contactar



Buscar
Cercador de franc
ARXIU
Setembre 2004
Agost 2004
Juliol 2004
Juny 2004
Maig 2004
Abril 2004
Març 2004
Febrer 2004
Gener 2004
Desembre 2003
Novembre 2003
Octubre 2003

Bitàcoles.net weblogs en català molt recomanables, això són weblogs!:



Blogs Taronges:
  • Aquari
  • Bloc de notes
  • Gumets
  • més marge!
  • Pessics
  • Somnis
  • Sorra


  • Altres weblogs:
  • Noctambul
  • Paparra
  • [RNiA]
  • Gumets
  • Salms
  • S'Illot
  • El forat
  • Ninotchka
  • notes al marge
  • L'aeroplà del Raval
  • El Mussol
  • Emmengibar
  • Les paraules i els dies



  • Si ens vols enllaçar:



    Vols que t'avisem quan actualitzem el web?

    Weblog Commenting by HaloScan.com

    més marge! és un Weblog, blog, bitàcola, bloc, diari interactiu personal (DIP) en català o un lloc web on s'expressen opinions personals i informals de l'autor de temàtica relacionada amb el món de la gestió de l'empresa o d' economia i empresa en general. Contactar





    Enllaços:
  • Diccionari
  • Terminologia econòmica
  • Assessorament comptable
  • Servicios contables
  • Publicitat:
  • Ofertas en moviles
  • Moviles de oferta
  • Compra libros
  • Rentabilizar tu web


  • >>>Assessorament comptable<<<

    Intercanvi d'enllaços:



















    Copyleft (que diuen) Fermí Gallart i Sullà 2003 - 2004 , es pot copiar el que es vulgui (tot i que no crec que hi hagi massa a copiar) citant la font. Gràcies.

    Web professional com a economista: www.mesmarge.net


    Nota legal: Els continguts d'altres llocs web als quals pugui accedir a través d'aquest són responsabilitat dels seus autors.
    Imatges extretes de Google