Comptabilitat, finances, economia . Opinió personal . Weblog en català.

més marge!   + %

Asessorament comptable a la seva empresa, faci un us útil de la seva comptabilitat

Estàndards 23/02/04     


L'XBRL (Extensible Business Reporting Language ) és un llenguatge de programació basat en l' Extensible Markup Language (XML) per a l'intercanvi de dades financeres a través de la xarxa. Existeix des del 98 i està fortament recolçat per l'American Institute of Certified Public Accountants ( AICPA ) i seriosament considerat per el Financial Accounting Standards Board ( FASB ) a l'estat espanyol l'Asociación Española de Contabilidad y Administración de empresas ( AECA ) estudia a la seva comissió de noves tecnologies l'adaptació de la normativa comptable espanyola al XRBL, algunes empreses del Ibex per exemple ja col.loquen els seus estats financers a internet en aquest format, la idea és que s'imposi aquest estàndard per a la publicació per part de les empreses d'informació financera en format electrònic.

A Grec.net la última definició d'estàndard hi diu:
"4 adj inv fig Mancat d'originalitat. Una bellesa estàndard."

Jo crec que aquesta no deu ésser l'acepció que val , o si?, o es una manca d'originalitat voler extendre ( m'agrada més que imposar ) un tipus, model, norma per a la informació financera electrònica, jo penso que no. El que si és segur que la part de la definició de l'exemple "Una bellesa estàndard." igual algú discutiria que es pugués aplicar en el cas del XBRL però ningu s'atreviria a dir-ho si la bellesa fos la dels teus ulls, i prometo que no hi té res a veure que siguis estràbica.Ètica 16/02/04     


Veig a Presència un article aparegut a la revista Idees del professor de la George Washintong University Sr ( o Dr suposo ) Amitai Etzioni on parla de la formació ètica en les escoles de de negoci nord - americanes i comença dient que des del mes de gener ( crec que del 2003 ) a la mítica HBS - Harward Business School - i a ran d'escandols com els d'Enron han inclós l'ètica entre les seves principals assignatures, es veu que fins aquesta data la matèria només s'havia pogut ensenyar de manera tangencial a altres qüestions per l'oposició ideològica del professorat a barrejar aquestes vel·leïtats amb la formació més d'elit dels opositors a taurons de David Mamet.

Això sens dubte deu tenir que veure amb l'assumpte weberià ( no de web ni de" webs" dels de mandar, de Weber Max ) de l'adequació per el món dels negocis de l'ètica protestant , allò que els escollits a la terra seran els escollits al cel , en front de l'ètica catòlica que és més una ètica de les germanetes de la caritat i de tractar al proïsme ( proïsme!, que fort! ) com a un mateix i que per fer negocis no deu valer tant; de tota manera suposo que els Srs de l'Iese aqui hi tindrien alguna cosa a dir, i això que als Srs de l'Iese ni a catòlics, ni a harwardrians, ni a ensenyadors de negocis no els guanya ningú ( vaja!, ja m'ha sortit un "guanya" protestant )

La meva opinió, que encara que no li importi a ningú per això tinc un weblog i la dic, és que si que és inevitable imbricar plantejaments de caire ètic en tots el nivells de la gestió empresarial i que els empresaris i directius responsables han d'interpretar el lícit objectiu de la maximització del benefici balançejant una mica els aspectes més numérics de diners amb els més "d'aportació de valor" ètics , socials, ecològics o de la manera que siguin; al cap i a la fi en les societats desenvolupades moltes vegades els comportaments de les empreses i els de les persones s'assemblen o es confonen quan tendeixen a infinit (?) i quan no, no es que vulgui ara fundar el club d'amics de l'etologia empresarial però si que m'atreveixo a proposar: tinguem millors empreses i tindrem millors persones, i també: siguem millors persones i tindrem millors empreses.

Per fer-me l'enterat ( és que "assabentat" no m'agrada gaire perquè no té el toc de tonteria que té el terme "enterat" ) citaré el llibre "Rentabilidad de la ética para la empresa" de A.Cortina i altres publicat dins la col.leció Economia Española de la Fundación Argentaria ( ara deu ésser BBVA? ) el 1997 on més o menys vé a dir que l'ètica és rendible per a l'empresa però, es clar, des d'una visió de la rendibilitat que difereix una mica de la del R.O.I., R.O.E. i altres rendibilitats tant útils i totalment justificades quan s'utilitzen en anàlisis més empíriques o numériques.

Vaig a pendre'm la medicació anti - donar pallisses mentals al personal, bona nit o bon dia tinguin.Com anem? 12/02/04     


En la útima enquesta trimestral de situació econòmica ( hivern 2004 ) que ha presentat el Col.legi d'Economistes de Catalunya és en la primera en la qual els col.legiats donen una major puntuació a l'evolució de l'economia espanyola en detriment de l'economia catalana.

Anem bé, gràcies?Deslocalitzades de 8 a 8 11/02/04     


S'ha parlat bastant a la premsa de l'Informe d'Intermon sobre la deslocalització del tèxtil on han posat com a exemple empreses de l'estat espanyol que produeixen a l'estat del Marroc on les treballadores , principalment dones, soporten no ja condicions de sous o altres aspectes laborals direm suaument: "diferents", sino que la pressió demanant comandes cada vegada amb més exigències de termini que exerceixen les empreses sobre aquestes plantes de producció repercuteix sobre aquestes treballadores en també més pressió i horaris que no caben als rellotjes. Suposo que la prescripció en aquests casos és un just o almenys un cert balancejament entre el lícit afany de maximitzar el benefici empresarial i l'etica, també empresarial, aplicada amb un cert rigor.

Això m'ho sembla a mi que sóc un pelacanyes perquè si fos una persona amb coneixement com el Sr. Ministre de la Presidencia del govern de l'estat em semblaria que la culpa és del tripartit marroquí tal i com deia en una entrevista fa un parell de diumenges a La Vanguardia parlant sobre la també deslocalització, unaltra cara de la mateixa moneda, d'empreses a Catalunya i el tripartit més nostrat; home Sr.ministre per molt poc imparcials que siguem no sé si hauria tingut temps aquest govern de tals proeses sino és que en els esforços mentals titànics per encabir-se tots en el ja mític tripartit haguessin traspassat les fronteres de la física eisnteiniana més d'estar per casa i haguessin descobert com allargar el temps o disminuir l'espai convencent dialècticament que no marxin a multinacionals que puguin produir en entorns laborals més barats i menys regulats.Col·laborant la gent s'enten 07/02/04     


La ACCID ( Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció ) és una associació que promoguda per diferents col.legis professionals va néixer al 2002 amb l'ànim de convertir-se en un nexe d'unió entre professionals i acadèmics que treballen a Catalunya en l'àmbit de la comptabilitat o sigui que vé a ésser aproximadament com l'AECA ( Asociación Española de Contabilidad y Administración de Empresas ) en l'àmbit català.

Una cosa a observar en l'ACCID, més que la filiació, és que com descriu a la presentació de la seva seu web "l'ACCID no té la voluntat de competir amb els diferents col·legis o associacions ja existents, sinó que té la intenció de col·laborar-hi i, mitjançant convenis, complementar i reforçar les tasques que realitzen". A mi això , què volen que els digui!, m'agrada; m'agrada que des d'aquesta associació professional d'un àmbit tant d'empresa es fomentin valors com la col.laboració com a eina potent per a millorar en front de situacions tópiques de competència salvatge o si no tant salvatge si més no sense un mínim d'elegància, empresarial s'enten.La competència és bona però també és bo, en el mon de l'empresa, col·laborar per millorar i si no que ho preguntin als teòrics del benchmarquing ( o va amb "k" ? ).Horoscops 03/02/04     


A la plana del Servei d'Estudis del BBVA a l'apartat d'informació d'actualitat hom pot veure cada setmana una previsió dels principals indicadors dels propers 5 dies laborables. Aquesta setmana per exemple concreten com a punts claus que els mercats de deute fixaran la seva atenció en les dades d'ocupació dels U.S.A. per al que preveuen un augment del index significatiu i d'altra banda la possible repercussió sobre la cotització euro - dolar de la reunió entre el Banc Central Europeu i el G7.

En principi aquestes previsions deuen estar basades en opinions fonamentades d'experts i quan siguin numèriques en models economètrics correctament formulats i dubto que la metodologia s'assembli ni remotament a la necessària per aconseguir les previsions setmanals de qualsevol horoscop zodiacal.

En qualsevol cas si algú se sent inquiet, recomano consultar ambdues previsions i així hom podrà aprofitar efectes creuats de conèixer amb una mica d'antel.lació que hi ha bastanta probabilitat que pugin els tipus d'interés i que hom es pugui enamorar fins el moll de l'os de la sotsdirectora de la seva sucursal bancària , igual seria un bon moment per renegociar la hipoteca.
Els del BBVA, no són Rappel per sort  

Inici weblog
Contactar

Bitàcoles.net weblogs en català (recomanadíssim, això són weblogs!):Noctambul weblog molt ben fet, té un apartat que permet fer
"ping"ARXIU
Juliol 2004
Juny 2004
Maig 2004
Abril 2004
Març 2004
Febrer 2004
Gener 2004
Desembre 2003
Novembre 2003
Octubre 2003
Cercar
Cercador de franc


Altres weblogs:
 • Paparra
 • [RNiA]
 • Gumets
 • Salms
 • S'Illot
 • El forat


 • Deixan's el teu correu i t'avisarem quan actualitzem el web

  Si ens vols enllaçar:
  Weblog Commenting by HaloScan.com

  mes marge! és un Weblog, blog, bitàcola, bloc, diari interactiu personal (DIP) en català o un lloc web on s'expressen opinions personals i informals de l'autor de temàtica relacionada amb el món de la gestió de l'empresa o d' economia i empresa en general. Contactar


  Enllaços:
 • Consulti tota la programació del Teatre de Salt aquest trimestre
 • Faci un seguiment continuu de la gestió econòmica financera de la seva empresa gràcies a mes Marge.neT
 • Aprofiti el tancament de l'exercici per fer l'anàlisi dels balanços de la seva empresa amb mes Marge.neT
 • Análisis de balances con Margenneto.com
 • Publicitat:
 • Compra libros para regalar
 • Moviles a buen precio::GRUPOLIDERTEL: Z600 y otras ofertas en moviles probablemente las mejores ofertas en telefonia movil en la red con la garantia del GRUPOLIDERTEL y Vodafone.


 • Intercanvi d'enllaços:
  Estadisticas y contadores gratis.
  Nuestros Sponsors:
  Cursos
  Masters y Postgrados
  Tutoriales y Manuales  Copyleft (que diuen) Fermí Gallart i Sullà 2003 - 2004 , es pot copiar el que es vulgui (tot i que no crec que hi hagi massa a copiar) citant la font. Gràcies.

  Web professional com a economista: www.mesmarge.net


  Nota legal: Els continguts d'altres llocs web als quals pugui accedir a través d'aquest són responsabilitat dels seus autors.