Blog en català. Opinió personal sobre temes d'economia i empresa

+ % !

Faci clic aqui per millorar la gestió comptable, econòmica i financera de la seva empresa

Bromes sense gràcia 28/12/03     


Ara fa 10 anys ( el 28 de desembre de 1993 ) de la intervenció per part de l'autoritat monetària d'aleshores el Banco de España del banc Banesto, dic l'autoritat monetària d'aleshores perquè l'actual és el Banc Central Europeu (BCE ) encara que si no m'erro la supervisió i control de les entitats bancàries correspon encara als bancs centrals locals com l'espanyol; per cert que recentment va donar positiu en un control de alcoholemia l'expresident del BCE l'holandès Wim Duisenberg com podem veure en aquest article de Diariodirecto.com.

També un 28 de desembre però del 1990 va entrar en vigor l'actual Pla General de Comptabilitat ( Real Decret 1.643 / 1990 , de 20 de desembre publicat al BOE del 27 de desembre del 1990 el qual a la seva disposició addicional sisena esposa que "la presente norma entrará en vigor el día siguiente al de su publicación en el Boletín Oficial del Estado" ) i del qual ja tenim la crònica d'una mort anunciada, bé més que mort renaixement donat que l'ICAC ( Instituto de Contabilidad y Auditoría de Cuentas ) ja ha iniciat la adaptació de la normativa comptable amb la finalitat d'adaptar-la a les NIC ( Normes Internacionals de Comptabilitat que hauran d'utilitzar a partir del 2005 les empreses que cotitzin en borsa que formulin comptes consolidats ) per a totes les empreses

Doncs res, que ja veus tú quina gràcia que ténen aquestes bromes.





CRM "agilipollat" 23/12/03     


Al Newsletter e-business Center PwC & IESE citen un estudi de Netydea fet sobre els serveis d'atenció al client dels llocs webs de les principals companyies de serveis espanyoles segons el qual una de cada quatre d'aquestes empreses no respon als missatges de correu electrònic dels usuaris ( sort que són de serveis! i sort que són les principals! ), al damunt només un 47% de les respotes rebudes poden considerar-se correctes.
Probablement aquestes grans corporacions de serveis de l'estat farien bé de deixar-se de CRM's ( customer relationship management o aplicacions per gestionar les relacions amb els clients ) i contractar al gilipolles del programa d'en Buenafuente, que segur que els va milllor.





Ja ens trucarem...o millor no 19/12/03     


Sento a Catalunya Ràdio que el president de Telefónica Sr. Cesar Alierta exposa que aquest any arribaran als cent milions de clients (dels quals un 50% corresponen a telefonia mòbil). Si mirem a l'apartat de gràfics per a la premsa dins el web corporatiu de la companyia veurem que de línies bàsiques (RTB) a l'estat a setembre de 2003 en tenien 15.123,6 milers ( que per cert és un 3,2% menys que l'any anterior ) si comptem que aquestes són les dels particulars de les quals en una factura normal cobren 17,39€ per línia i fem una multiplicació,

15.123.600 x 17,39 = 262.999.404,00 € que per 12 mesos són 3.155.992.848,00 €

tenim el que ingressen aquests nois i noies només en quotes fixes que sobre un total de 7.593,3 milions d'euros que són els ingressos del Grup Telefónica de España (és una sola de les empreses de grup, els serveis a empreses ,per exemple, van a part a Telefónica Empresas i altres serveis van a d'altres empreses fins un total d'ingressos del grup de 20.833,2 milions ) representen un bon percentatje dels ingressos no gens menyspreable.

Per acabar aquest bonic i divagant relat recomano la atenta lectura de l'article de Consumer.es on ens recorden que el Govern de l'estat ( s'havia acabat allò de la golden share o no? ) ha autoritzat una pujada de 0,55 € a la quota d'abonament del telefon fixe per el joios i venturós 2004.






Captures que no són de video 17/12/03     


Llegeixo a la secció d'economia del diari Avui que el Sr. Arturo Gil, president del Instituto de Estudios Económicos ( IEE ) diu que dubta que la captura de Saddam Hussein signifiqui la fi immediata de la inestabilitat mundial, també diu que segons un estudi realitzar pel dit IEE, el proper 2004 serà un any de recuperació per l'activitat econòmica mundial. Malaurada sigui la lògica i benaurades siguin les conclusions dels estudis, amén.






Desequilibrats 12/12/03     


Al weblog gomets.tk hi ha un post sobre la web desequilibri.org que no coneixia ( observo que el domini està registrat per el Sr. Xavier Roig Castello que no sé si és el mateix que l'autor d'obres com "Ni som ni serem" o "entre l'Espanya i la paret : on és la sortida per a una societat civil que vol progressar?") que parla del problema del dèficit fiscal de Catalunya en vers l'estat.

També he sentit a la ràdio que segons dades ( que no he comprovat per manca de temps, la veritat ) del INE ( Instituto Nacional de estadística ) Catalunya és la comunitat que percentualment ha perdut més pes en la relació P.I.B. per càpita en el periode 1996-2002.

Resumint, esperem que no ens desequilibrem massa.





Simplificant és gerundi? 08/12/03     


Veig a l'edició en paper de Dossier econòmic un article del Dr.Oriol Amat , catedràtic d'economia financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra on parla del projecte de real decret per aprovar el nou règim de comptabilitat simplificada i m'animo a consultar la web del Instituto de Contabilidad y Auditoría de Cuentas per veure una mica en detall de que va.

A banda dels requisits per poder optar per aquest règim que ja veurem en detall quan s'aprovi la norma, cito com a curiositat la possibilitat de usar un llibre diari simplificat ( que es pot veure en l'annex 1 de l'esborrany del decret ) que és un model per columnes que substituiria el llibre diari i el llibre major.

Ja es veu que és un model molt pràctic i l'unic inconvenient que a priori hi veig ( a manca d'una anàlisi més concret ) pel que fa al llibre diari és que en empreses que compleixin els requisits però que realitzin un elevat nombre d'operacions (o sigui que tiguin molts assentaments comptables amb la comptabilitat normal del pla general comptable vigent) pot ésser que la informació , si entenem que a cada fila de la taula hi va una operació, pugui ésser incòmoda de visualitzar en aquest format; també pel que fa al llibre major , i com que en els models de comptes anyals simplificats que hi ha a l'annex 2 hi figuren deutors i creditors a curt termini sense més desglós, no entenc com es recullirà l'estat del deute / crèdit amb un determinat deutor / creditor per les operacions de tràfic. Ja m'ho miraré a veure si ho esbrino.





Capitalitzar és solidari 03/12/03     


Intermon Oxfam i el Banc Sabadell amb l'ajuda d' ESADE han llançat el primer pla de pensions del mercat espanyol, el fons del qual invertirà en empreses que compleixin criteris d'ordre étic i solidari com ara sostenibilitat mediambiental , respecte als drets de les persones o responsabilitat social en la seva actuació en general.

Això està bé (Intermon ja té antecedents en inversió socialment responsable), el que també estaria bé és saber quan es plantejarà un debat seriós sobre començar a passar en el sistema de pensions públic de l'actual sistema de repartiment a un de capitalització (o almenys en part) com fan els plans de pensions privats. Això podria tenir efectes com que els vidus / vídues puguessin, si els correspongués, cobrar la totalitat de la pensió generada per les aportacions dels seu cònjuges i no només una part com passa ara. No ho sé però això probablement seria étic i seria solidari si més no amb aquestes persones.





Domina que dominaràs 01/12/03     


Veig a El punt que l'Ajuntament de Barcelona ha gastat en el judici per recuperar el domini Barcelona.com 975.398 euros. Si comptem que un la compra d'un domini pot costar uns 29 $ i comptant també que segons dades del Banc d'Espanya el dia 27, un Euro equivalia a 1,1902 Dolars, tenim que:

975.398 / (29 / 1,1902) = 40.024,54

o sigui que amb aquets diners s'hagessin pogut comprar 40.024 dominis a preus d'ara, per calcular quelcom, que calculant es pot passar l'avorriment.

Inici weblog
Contactar

Bitàcoles.net weblogs en català (recomanadíssim, això són weblogs!):



Noctambul weblog molt ben fet, té un apartat que permet fer
"ping"



ARXIU
Juliol 2004
Juny 2004
Maig 2004
Abril 2004
Març 2004
Febrer 2004
Gener 2004
Desembre 2003
Novembre 2003
Octubre 2003
Cercar
Cercador de franc


Deixan's el teu correu i t'avisarem quan actualitzem el web
Weblog Commenting by HaloScan.com


Si ens vols enllaçar:


mes marge! és un Weblog, blog, bitàcola, bloc, diari personal en català o un lloc web on s'expressen opinions personals i informals de l'autor moltes vegades relacionades amb el món de la gestió de l'empresa o d' economia i empresa en general. Contactar


Enllaços:
  • Felip.org: En Felip a la xarxa, i sense ànim de lucre que té més mérit !
  • Intermon, sense ànim de lucre però de veritat
  • Termcat: Centre de terminologia, consultes terminològiques en línia
  • Temporada Alta Festival Internacional de Teatre de Girona i Salt
  • mes Marge.neT. Serveis professionals per millorar la gestió comptable, econòmica i financera de la pime
  • Margenneto.com. Serveis professionals de planificaciò i anàlisi econòmic financer a distància per millorar la gestió de la pime
  • Publicitat:
  • Compra libros para regalar
  • SMS animados


  • Intercanvi d'enllaços:













    Estadisticas y contadores gratis.
    Nuestros Sponsors:
    Cursos
    Masters y Postgrados
    Tutoriales y Manuales




    Copyleft (que diuen) Fermí Gallart i Sullà 2003 , es pot copiar el que es vulgui (tot i que no crec que hi hagi massa a copiar) citant la font. Gràcies.

    Web professional com a economista: www.mesmarge.net