Opinió personal sobre temes d'economia i empresa Weblog en català

més marge!

Faci clic aqui per conèixer quin són els resultats de la seva empresa i perquè

Més que un club 26/11/03     


A el Digital Económico de Telepolis citen que segons The Economist l'economia espanyola superarà (en producte interior brut) el 2004 a la del Canadà que pertany al G-7. Com a factor negatiu cal dir que la renda per càpita queda encara per sota d'economies més riques.

El P.I.B. que esmenten és de 931.000 milions de dolars, si comptessin que el del Canadà fos el mateix ( tot i que es veu que serà menor ) i comptem també que la superfície de Canadà és de 9.984.670 de Km 2 i la de l'Estat és d'uns 504.782 Km 2

Si fem unes divisions:
931.000.000.000 / 9.984.670 = 93.242,94 dolars per Km 2
931.000.000.000 / 504.782 = 1.844.360,54 dolars per Km2

Com a conclusió , sembla que a Toronto o Vancouver serà més dificil trobar-se un dolar per terra que a Soria o a Teruel, que també existeix

Quotes còmodes 25/11/03     


A Valor afegit en el Canal 33 parla el Sr. Francisco González president del BBVA i diu que els individuus o les families o les economies domèstiques haurien de valorar el risc que comporta el tipus d'interés variable en les seves hipoteques. Pensem que si començen a pujar els tipus podem perdre tota la "utilitat" que , sense considerar el cost moltes vegades precisament per estar els tipus d'interès baixos, ens donen unes quotes dels préstecs de import menys elevat.

Dones i homes 24/11/03     


El diari El Mundo publica a la secció d'economia un article sobre un estudi realitzat per Monster on diu que el 8% de les treballadores espanyoles s'estimen més tenir unaltra dona com a cap en front de 17% que prefereix tenir un home com a superior. Entre els homes els percentatges són del 10% ( prefereix tenir com a superior una dona ) o del 12% ( preferix tenir un home com a cap ).

Desconec la interpretació que es pot extrapolar d'aquestes dades però en qualsevol cas crec que ens hem d'alegrar que la majoria dels enquestats siguin indiferents a aquestes qüestions.

De la terra al cel...o al infern 22/11/03     


Llegeixo a La empresa.net que Terra Lycos ha reduit les seves pérdues després d'impostos durant els tres primers trimestres d'aquest any de 332,2 a 137 milionets d'Euros (un 59%), molt bé nois.

Ara, al mateix article també llegeixo que els ingressos van caure en el mateix periode 77 milons d'Euros i també llegeixo en aquest article de Baquia.com que en el tercer trimestre de l'any passat, els ingressos van caure un 10% respecte a igual periode un any abans i també llegeixo a aquest article antic de noticiasdot.com que en el segon trimestre de l'any passat la reducció d'ingressos va ésser del 10%.

Resumint, que m'han semblat moltes reduccions d'ingressos i m'ha quedat la pupil.la reduïda per mirar els informes dirigits als accionistes que es poden veure en el portal corporatiu de Terra Lycos on, entre d'altres coses, hi deu haver els comptes anyals, per veure que passa amb tantes reduccions o si a final d'any són tot flors i violes.

Queixar-se per vici 12/11/03     


Al programa Valor afegit mostren una entrevista feta abans d'aprobar el reglament de la "llei de caixes" al Sr.Ricard Fornesa president de La Caixa on esposa el nou projecte de tornar a fer (com fa anys) blocs d'habitatges per a lloguer a un preu assequible de 240 €.

Amb el simulador d'hipoteques de d'ebankinter.com (no em queden piles a la Casio fiancera) faig una aproximació (ei, tot i que no es pot fixar la quota al simulador, pràcticament ho he clavat) i surt això:

- Importe del préstamo: 51.000,00 EUR
- Plazo: 25 años
PRECIO Y CUOTAS CON SEGUROS
PRIMER AÑO
Precio 2,95% (TAE: 2,98%)
Cuota mensual 240,52 EUR
PRECIO PERSONALIZADO (a partir del 2º año)
Precio EURIBOR + 0,65
Cuota mensual EUR 239,50 EUR

Per tant aquets lloguers surten bastant bé si comptem que un banc pagant un import així al mes ens deixaria aproximadament uns 51.000 € d'hipoteca que són el 80% de 63.750 € (contant que ens deixessin el 80% del valor del immoble com sol ésser normal) i dubto que es pugui comprar alguna cosa per 63.750 € ,no, no ho dubto, no es podria comprar res enlloc, bé si, pot ésser que una plaça d'aparcament que si no es ténen manies i és té una tenda tipus "igloo" no massa ampla s'hi pot dormir perfectament durant els 25 anys i després també que estem molt carregats d'hosties i ens queixem per vici.

Rendibilitat esperada paranormal 10/11/03     


A 30 Minuts fan un reportatge titulat "Barcelona, el paradís de l'estafa" i on diuen que a la ciutat hi ha 60 xiringuitos financers (que recolzant-se en els buits en la legislació ,enganyen gent d'altres païssos a altres païssos) que són empreses financeres no regulades que vénen accions d'alt risc, ho fan captant per telemàrqueting inversors anglessos, alemanys i francessos per a negocis que en realitat ténen molt poc valor o molt risc, comenta un exemple d'una empresa canadenca que cotitza a Nova York a un valor teòric 3 dolars i convencen a la gent que el preu es dispararà fins a 20 quan en realitat l'empresa té un alt risc i això no passa.

Segurament ens pot passar a tots però sembla extrany que la gent els doni diners només amb una trucada o sigui que una cosa és tenir el coeficient d'aversió propensió al risc d'Arrow Pratt que denoti propensió al risc , o tenir una rendibilitat esperada del 666% ( uuyyyy!, que al fer l'operació 20/3 x 100 = 666% he vist que surt el número de la bèstia de l'Alex de la Iglesia - o era el dia?- amb això sol ja es veu que és una estafa ) i l'altre ésser una mica massa ximple.

Hi ha una pel·lícula que és "El informador" que tracta d'aquest assumpte dels xiringuitos financers, en aquest article de Terra explica una mica de que va el film.

A pulmó lliure 06/11/03      Comentaris (0)


Un estudi publicat per l'Instituto de Estudios Fiscales a l'agost d'aquest any però del que aquesta setmana he sentit referències a la ràdio (podem veure detalls de l'estudi a aquest article de Cincodias.com que citen a rebelion.org) indica que el volum de l'economia submergida a Espanya es pot xifrar aproximadament en un 21% del P.I.B. (producte interior brut) el que suposa més de 130.000 milionets d'eurets de res.

Si ho he entés bé abans de marejar-me llegint només el resum de l'estudi, técnicament el treball utilitza un model de regresió per explicar la demanda del agregat monetari M2 (una de les magnituds que signifiquen els diners en mans del públic crec) amb diverses variables i obtenen una equació que permet sota alguns supòsits determinar el percentatge d'aquest agregat monetari que correspon a l'economia submergida en front de l'economia "oficial". En aquest cas consideren economia submergida la generada per les activitats ilegals des del punt de vista fiscal, és a dir que són operacions ocultes o ilegals perquè no han pagat impostos i ho havien de fer.

Insisteixo, en que no puc dir gaire més cosa donat que al llegir l'estudi m'he començat a trobar malament. En concret quan he vist a l'apartat de metodologia només que partien de la funció de demanda d'efectiu tradicional i que es veu que és aquesta :

Et=Ytalfa1Ptalfa2exp(alfa3PFt+alfa4it)

he començat a levitar. A veure si un dia m'ho miro amb més calma i li puc treure una mica més de suc a l'estudi, de moment els defraudadors n'han tret ,com deiem, un suquet d'uns 130.000 milionets d'eurets.

Inici weblog
Contactar

Bitàcoles.net weblogs en català (recomanadíssim, això són weblogs!):



ARXIU
Juliol 2004
Juny 2004
Maig 2004
Abril 2004
Març 2004
Febrer 2004
Gener 2004
Desembre 2003
Novembre 2003
Octubre 2003


Buscar
Cercador de franc


Noctambul weblog molt ben fet, té un apartat que permet fer
"ping"




Deixan's el teu correu i t'avisarem quan actualitzem el web
Weblog Commenting by HaloScan.com

mes marge! és un Weblog, blog, bitàcola, bloc, diari personal en català o un lloc web on s'expressen opinions personals de l'autor moltes vegades relacionades amb el món de la gestió de l'empresa o de economia i empresa en general. Contactar


Enllaços:
  • Temporada Alta Festival Internacional de Teatre de Girona i Salt
  • mes Marge.neT. Serveis professionals per millorar la gestió comptable, econòmica i financera de la pime
  • Margenneto.com. Serveis professionals de planificaciò i anàlisi econòmic financer a distància per millorar la gestió de la pime


  • Intercanvi d'enllaços:













    Estadisticas y contadores gratis.
    Nuestros Sponsors:
    Cursos
    Masters y Postgrados
    Tutoriales y Manuales




    Copyleft (que diuen) Fermí Gallart i Sullà 2003 , es pot copiar el que es vulgui (tot i que no crec que hi hagi massa a copiar) citant la font. Gràcies.

    Web professional com a economista: www.mesmarge.net